+385 98 9354 014 idalius.doo@gmail.com

Što najviše interesira naše korisnice i korisnike

Mikropigmentacija usana

Kakva je učinkovitost IPL trajnog uklanjanja dlačica?

PL fotoepilacijom 60-90% tamnih dlačica na tretiranom području biti će uklonjeno na kraju ciklusa tretmana

Ciklus rasta dlake dijeli se u tri faze: anagena faza (rast), katagena faza (izlazak dlake) i telogena faza (neutralna faza). Sve dlake ne rastu istim tempom i nisu sinhronizirane u rastu, a korijen može biti inhibiran/uništen samo u fazi rasta.

Vidljive dlake nisu sve u istoj fazi rasta: neke su u telogenoj fazi, neke u katagenoj fazi. Nakon 3 do 4 tretmana, pojavljuju se dlake koje su do sada bile u telogenoj fazi, a sada ulaze u anagenu fazu. Izvođaču i klijentu može se učiniti da je to ista dlaka koja opet raste, ali to je druga dlaka iz drugog korijena (folikule). Stoga treba nastaviti tretmanima dok se ne postigne cilj do cca 90% uništenih korijena dlaka. Trajanje faze rasta je individualno za svakoga i ovisno i o dijelu tijela. Stoga, broj tretmana ovisi o ovim faktorima.

U svakom slučaju, može se reći da je prosječan broj tretmana 7 do 10 za žene, odnosno 10 do 13 za muškarce

Koliko je bitna kvaliteta aparata za IPL tretmane?

Želite li imati najbolji učinak i biti zadovoljni na kraju serije tretmana , pri izboru IPL tretmana preporučujemo Vam da obratite pozornost na proizvođača i kvalitetu aparta.

To Vam treba biti odlučujući kriterij pri izboru beuty centra u kojem ćete raditi IPL tretmane.

Proizvođač Yperion, Pariz, je svjetski lider i inovator na području intenzivnog pulsnog svjetla, a njegovi uređaji sa svim atestima koriste se u nizu estetskih i dermatoloških centara u gotovo svim zemljama svijeta.

U Izraelu, domovini intenzivnog pulsnog svjetla, Yperion je najprodavaniji IPL uređaj na tržištu, a u EU je među Top 3 naprodavanija IPL uređaj. To je najbolja garancija kvalitete.

Or Light ima mogućnost emitirati svjetlo u rasponu od 400-1000 nm. Ovaj raspon spektra djelovanja garantira da pulsno svjetlo ne utječe na vodu u tkivu, i ne može doći do štetnih posljedica bilo koje vrste, a efikasnost rada je na maksimumu.

Koja je razlika između IPL i laserskih tretmana?

Izuzetno je važno shvatiti razliku između ove dvije tehologije. Iako imaju neke zajedničke principe (lampa, generator, sistem hlađenja), potpuno se razlikuju. IPL je novija i puno učinkovitija tehnologija od lasera.

Laser je svjetlo jedne valne duljine, i teoretski može se primijeniti samo na jednom tipu kože ili dlake. Laser je fokusirano svjetlo, što znači da je površina obrade pri tretmanu ekstremno mala. Nasuprot laseru, IPL-intenzivno pulsno svjetlo ima široki spektar, sadrži puno valnih duljina (600 do 1000 nm ). Ovo je ekvivalent za 390 različitih lasera. IPL dozvoljava obradu puno različitih tipova kože i dlaka. A budući da nije fokusirano svjetlo, površina trenutne obrade je daleko veća .

Prednosti IPL tehnologije trajnog uklanjanja dlaka u odnosu na laser su:

  • veća učinkovitost
  • manje su bolni
  • veća sigurnost rada i puno manja opasnost od opeklina
  • mogućnost boljeg određivanja programa prema tipu kože i dlake

Prednosti IPL-a u odnosu na laser pogledajte ovdje.