Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površnog sloja kože, tj odumrlih stanica rožnatog sloja kože. Sastoji se od nježnog pilinga površinskih slojeva kože uz pomoć abrazije, a doprinosi obnavljanju i pomlađivanju kože.

 

U beauty centru Style primjenjujemo dijamantnu mikrodermoabraziju. Uz pomoć fino brušenih dijamanata različite granulacije reguliramo intenzitet abrazije. Sam tretman je potpuno siguran i bezbolan, traje do 60 minuta, a klijent odmah može vidjeti učinak.
Najčešće je potrebno napraviti 6-12 tretmana kako biste imali potpuni rezultat. Razmak između tretmana je 7-10 dana što ovisi o koži. Ukoliko se mikrodermoabrazija kombinira sa drugim tretmanima može se pojačati učinak i ubrzati željeni efekt.
Uz tretman mikrodermoabrazije često se koriste hijaluronski, kolagenski ili vitaminski fileri koje ovako pripremljena koža puno brže apsorbira.

Ovakav ciklus tretmana svakako je za preporučiti barem jednom godišnje u svrhu sprječavanja nastajanja bora, hiperpigmentacije i drugih posljedica izlaganja kože lica vanjskim faktorima.
Izvodi se aparatom kojim kozmetičar prelazi preko kože lica. Iz aparata izlaze dijamantne čestice koje nježno ljušte površinski sloj kože čime se potiče stvaranje novih stanica kože. Aparat stvara vakuum koji povlači dijamantne čestice zajedno s površinskim slojem odstranjene kože. Vakuum služi za poticanje cirkulacije kože. Jačina vakuuma i brzina podešavaju se ovisno o osjetljivosti kože
Mikrodermoabrazija je uspješna i primjenjiva kod svih tipova kože osim jako osjetljivih i tankih koža. Može se koristiti kod mlađih, starijih, svijetle ili tamne puti.
Nakon mikrodermoabrazije koža postaje mekša i glađa pa se najčešće izvodi kako bi koža dobila mlađi izgled i ujednačen ton, a također se koristi za smanjivanje proširenih pora, korekciju sitnih bora, korekciju površnih ožiljaka i kod hiperpigmentacije.
Mijenjanjem veličine i gustoće dijamantnih nastavaka prilikom tretmana, može se koristiti za lice, vrat, leđa, prsa i ruke.

Najveća prednost mikrodermoabrazije je što ne postoji potrebno vrijeme oporavka kože, tako da klijent može odmah nakon tretmana obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.

Nakon tretmana se preporučuje izbjegavanje izlaganja suncu nekoliko dana. Vrlo je bitna i upotreba kreme sa zaštitnim faktorom. Izbjegavajte bilo kakve čak i najmanje invazivne tretmane nakon mikrodermoabrazije.

Tretman se smatra sigurnim za žene koje doje, iako isto treba imati na umu da koža može biti osjetljivija. Mikrodermoabrazija tijekom trudnoće se ne preporučuje, zato što je koža u tom periodu puno osjetljivija.

  • Dijamantna mikrodermoabrazija koristi prave čestice dijamanta gradirane prema veličini dijamantnih čestica i postavljene pod različitim kutovima
  • Ovisno o željenom cilju i problemu (bore, hiperpigmentacije, ožiljci, pomlađivanje kože) ali i stanju kože biramo odgovarajuće dijamantne nastavke koji su najprikladniji za određeni problem
  • Tijekom tretmana „stari“ tj. odumrli sloj kože uklanjamo vakuumom, a vakuum istodobno stimulira fibroblaste na proizvodnju kolagena i elastina koji čine kožu zdravijom i mlađom