Kopča za urasle nokte

B/S Spange je moderna medicinska metoda koja postavljanjem kopče brzo, bezbolno, uspješno i učinkovito rješava ispravljanje uraslih noktiju.

Urastanje nokta u meso (unguis incarnatus) najčešće se pojavljuje na nožnom palcu. Problem nastaje kad nokat urasta u nokatni kanal i osjetljivu kožu nokta. Pri takvom urastanju nastaje bolna oteklina uz mogućnost gnoja i infekcije.Uzrok problema najčešće je pogrešno rezanje nokta, loš izbor preuske obuće ili prirođena anomalija. Liječenje noktiju često je dugotrajno, a uspješno se lijeći patentiranim Njemačkim proizvodom dr. Bernarda Stolza pod nazivom B/S Spange.

Jednostavna je za postavljanje u profesionalnim uvjetima i specijaliziranim salonima medicinske Pedikure. Sigurna je i za dijabetičare, jer nema abrazije ili metalnih dijelova koji bi mogli uzrokovati zadiranje u meso ili kanal nokta.

Mala špangica načinjena od izuzetno otporne specijalne sintetičko staklo-plastične mase ojačane fiberglasom, strogo određene debljine i elastičnosti, lijepi se preko ploče nokta, pobrusi se, fiksira i po želji prelakira, te se i ne primječuje na noktu.

Djeluje na urasli nokat tako da vuće krajeve uraslog nokta prema van i ispravlja ga u rastu.Može se postavljati više puta tj. koliko je potrebno da bi se nokat potpuno ispravio i oslobodio korisnika boli. Djeluje do 4 tjedna i tada špangicu treba zamjeniti novom i ponoviti postupak do potpunog ispravljanja nokta.

Tvrtka B/S član Njemačke Chiropodističke organizacije, te vodeća u treningu i konzultacijama o protetici nokta.

Video prilog o B/S Spange