Što je celulit?

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja žena. Ima ga gotovo svaka žena, a niti sportašice i modeli nisu pošteđeni.

Javlja se sve ranije, tako da već učestalo susrećemo celulit u dvanaestoj godini života.

Razlog tome su, osim genetike, i način života, prehrana i nedovoljno kretanja. Sve češće uzimanje kontracepcije dodatno stvara i pogoršava celulit. Celulit je više od estetskog problema, to je kronično degenerativna upalna bolest pri čemu dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i oštećenja vezivnog tkiva. Obilježja celulita su da se s vremenom pogoršava i širi te ne prolazi sam. Što je celulit izraženiji i dugotrajniji to su veće degenerativnoupalne promjene te je potrebno više vremena kako bi se nastala oštećenja uklonila.

Za razvoj celulita odgovorna je kombinacija više faktora: estrogen, genetika, nedovoljan unos vode, pogrešna prehrana, nedovoljno kretanje i stil života. Debljina nije nužno povezana s celulitom, ali je veća mogućnost da osoba s viškom tjelesne težine ima celulit. Stil života, unos vode, prehrana i tjelesna aktivnost imaju preventivnu ulogu kako se ne bi razvio celulit te pomaže kod početnog celulita. Kod razvijenog celulita samo tretmani pomažu uz preventivne mjere tijekom te poslije tretmana.

Tretmani mršavljenja i anticelulitni tretmani

Tretmani se izvode kombiniranjem specijaliziranih uređaja i vrhunskih preparata. Inovativna i izuzetno učinkovita linija za uklanjanje celulita i preoblikovanje tijela omogućuje vidljive rezultate u samo mjesec dana. Nakupine masnog tkiva su vidljivo manje, a cijeloj figuri se vraća skladan izgled. Testovi su pokazali izuzetnu učinkovitost naprednih formulacija, poboljšanje cirkulacije i elastičnosti tkiva te vidljivo smanjenje obujma bedra.

U tretmanu se koriste specijalne tehnike: vibracijski trening, boddy wrapping u kombinaciji s termo dekom, anticelulitna masaža i tretman aktivnim kisikom. Preporučuje se u seriji napraviti 10-15 tretmana prema dinamici 2 puta tjedno, kako bi efekti bili najvidljiviji.